вторник, 4 март 2014 г.

Париж – най-изтънченият френски град

Париж – блясък, романтика, мода, лукс, естетика, финес. Всичко това асоциираме с този уникален френски град. Париж наистина е великолепен и един от градовете в света, който задължително трябва да посетите. 

Париж
Забележителностите на Париж наистина са неизброими. Не случайно градът е обявен за културна столица и е сред най-посещаваните в Европа. Безспорно емблема и най-атрактивна забележителност на френската столица е Айфеловата кула. В града обаче и още множество забележителности, впечатляващи, както с архитектурния си облик, така и с историческото си значение. Нека направим една малка разходка из улиците на Париж и да видим част от тях.

Една от най-популярните забележителности е Триумфалната арка, построена в чест на победите на Франция. Впечатляваща е и Парижката опера – Пала Гарние, построена в стил боз-ар. Операта се намира на Площада на операта и е впечатлява с неверотно бляскавия си интериор. Парижката Света Богородица ( Нотр дам ) е сред основните забележителности на Париж, който обезателно трябва да разгледате. Катедралата е връх във френското изкуство. 

И като говорим за изкуство непременно направете една обиколка из парковете на Париж – едно прелестно съчетание на природата и изкуството. Посетете и Сент-Шенел – малка цъвка, изградена в готически стил и църквата Света Мария Магдалена. 

В Париж има и толкова много музеи, че едва ли ще можете да разгледате всички. Направете обиколка из Лувъра, където се съхранява световноизвестната картина на Мона Лиза и Музея на модерното изкуство – центърът Жорж Помпиду.

В този неописуем град се намират още множество впечатляващи площади, модерни търговски улици и известни булеварди, изпълнени с всякакви заведения. Тук се намират едни от най-известните нощни барове, възхитително бляскави и елегантни. Именно в Париж може да посетите едни от най-добрите шоу програми и музикални представления.

Посетете и вие този френски град и се потопете в блясъка на Париж!