сряда, 27 ноември 2013 г.

На екскурзия сред превъзходните забалежителности на Франция

Франция – елегантна, някак буржоазна и същевременно модерна. Тази страна наистина ще ви пренесе в един различен свят – пищен, но изпълнен с финес.

Париж
Сред най-завладяващите градове не само във Франция, но и в света естествено е Париж. Романтичен и толкова възхитителен Париж е град мечта. Приказни кафенета, прекрасни забележителности, изкуство, музика и най-вече Айфеловата кула – всичко тук заслужава да се види. Най-посещаваният град в света наистина ще ви подари шармантни емоции, много изтънчени забавления и прекрасни моменти.

Обръщаме поглед към Френската ривиера. Кан е известен град, разположен в югоизточните части на Франция. Всичко тук е изтънчено и стилно – от малките магазинчета до модерните хотели. Множеството музеи, замъци и архитектурни забележителности ще ви пренесат в света на изкуството, шармантното творчество и парфюмите. В Кан се провеждат и голям брой световноизвестни фестивали като например филмовия фесативал Кан.

Лион
Лион – коприненият град. Намира се близо до мястото, където се вливат реките Сена и Рона. Известен е с производството си на коприна и тъкани в цял свят. Прекрасните забележителности, множеството музеи и архитектурният облик на града го правят изключително място за множество посетители на Франция.

Време е да отскочим и до плажа. Представяме ви Монпелие – невероятно оживен град, с бурен нощен живот и невероятни плажове. Освен прекрасните плажни ивици Монпелие привлича хиляди туристи, благодарение на множеството забележителности.

Блясъкът на Ница също приветства огромен брой посетители. Търговският район над площада Масена е препълнен с молове и невероятни магазини, навсякъде из града има прекрасни заведения и ресторанти, впечатляващи с вкусни ястия, превъзходни специалитети и шоколадови десерти. В Ница има и прекрасни забележителности.

Страсбург пък е с изключително значение в цяла Европа – тук се намират много институции на Европейския съюз като европейския парламент например. Историческата част на Страсбург пък е запазила изключително архитектурно наследство – готическа катедрала, средновековен облик, множество църкви и паркове.

И сега нещо за любителите на зимните спортове – известният ски курорт Шамони. Градът е разположен на границата в Швейцария и Италия и на най-високият европейски връх – Мон Блан. Тук се практикуват и множество екстремни спортове като скално катерене, парапланеризъм и рафтинг.

Франция наистина предлага по много за всеки. Ако все още не сте посещавали тази невероятна страна, то непременно го направете. Франция ще ви поднесе възхитителни емоции и невероятно настроение.